10 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν διαλέγεις νυφικό!

10 λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν διαλέγεις νυφικό!


επιλογή γαμήλιου φορέματος μπορεί να μην είναι πάντα τόσο λαμπερή όσο ο σκοπός για τον οποίο προορίζεται με πολλές νύφες να τείνουν να κάνουν κάποια κοινά λάθη που εμποδίζουν τη διαδικασία του να βρουν το τέλειο νυφικό. Μερικά λάθη είναι μικρά (άφησε το μαύρο δαντελένιο εσώρουχο στο σπίτι σου και φόρεσε ένα nude σετ για να δοκιμάσεις νυφικά), ενώ άλλα μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμια για τη διαδικασία εύρεσης του φορέματος.

Εδώ, θα βρεις όλα αυτά που πρέπει να προσέξεις και να αποφύγεις όσο επιλέγεις το γαμήλιο φόρεμά σου και αυτά που πιθανότατα θα κάνουν τους φίλους και γνωστούς σου να μουρμουρίζουν ότι η εμφάνισή σου είναι “άσχημη”, “βαρετή” ή “αδιάφορη . ”

1.Μην ξεκινήσεις την έρευνα ούτε πολύ αργά ούτε πολύ νωρίς.
Στην ιδανική περίπτωση, οι νύφες πρέπει να αρχίσουν να τη διαδικασία επιλογής του ρούχου τους 10 μήνες πριν από την ημερομηνία του γάμου και να κάνουν τις παραγγελίες τους το αργότερο 6-7 μήνες πριν. Τα νυφικά είναι made-to-order, πράγμα που σημαίνει ότι η διαδικασία δημιουργίας τους δεν ξεκινάει μέχρι να ληφθούν οι μετρήσεις σου, πριν γίνει η παραγγελία του υφάσματος και η προκαταβολή καταβληθεί.

Από την άλλη πλευρά, απόφυγε να το αγοράσεις πολύ σύντομα. Βλέποντας πολλά φορέματα, πολύ νωρίτερα θα θολώσει η κρίση σου αφού καινούρια κομμάτια θα μπαίνουν στο κατάστημα όσο πλησιάζει η ημερομηνία του γάμου σου. Τα νυφικά φορέματα κυκλοφορούν εποχιακά, τον Οκτώβριο και τον Απρίλιο, και εμφανίζονται στους buyers ένα χρόνο πριν γίνουν διαθέσιμα στα καταστήματα. Ενώ είναι πάντα εύκολο να ρίξεις μια ματιά σε προηγούμενες σεζόν όταν ψωνίζεις νυφικό, είναι επίσης σημαντικό να είσαι υπομονετική όταν προγραμματίζεις κάτι για καιρό αργότερα για να αποφύγεις την αναποφασιστικότητα ή (ακόμα χειρότερα) το να αλλάξεις γνώμη.

2. Μην συμβουλευτείς πολλούς ανθρώπους παράλληλα

Είμαστε σίγουρες ότι οι φίλοι σου είναι υπέροχοι, αλλά κράτησε το πλήρωμά σου μικρό και οικείο όταν ψωνίζεις το νυφικό σου. Απόφυγε το συνωστισμό αφού ακόμα και μια μικρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε εσένα και κάποιον που αγαπάς μπορεί να καταστρέψει τον θετικό τόνο ενός νυφικού ραντεβού.

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για τους ανθρώπους στη ζωή σου. Ποιος σε εμπνέει και ποιος σε κάνει να νιώθεις ανασφαλής; Προσκάλεσε όσους σε αγαπούν αρκετά για να σου πουν την αλήθεια χωρίς να σε ενοχλούν και πάρε μαζί όποιον νομίζεις ότι καταλαβαίνει το προσωπικό σου στυλ, έχει καλό γούστο και μπορεί να είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα στη διαδικασία – ακόμα κι αν αυτό το άτομο δεν είναι ο καλύτερος φίλος σου, η μητέρα, η γιαγιά ή η μελλοντική πεθερά σου.

Εάν εσύ και ένα μέλος της οικογένειας (ας πούμε, η μητέρα σου) έχεις μια περίπλοκη σχέση, ίσως είναι καλύτερο να την αφήσεις στο σπίτι. Αφού έχεις εντοπίσει αυτό που ψάχνεις, κάλεσέ την μαζί για μια σημαντική στιγμή, όπως το τελευταίο fitting. To να ξεκινήσεις την επιλογή μόνη ή να προσλάβεις έναν στιλίστα εάν αισθάνεσαι πραγματικά χαμένη, είναι επίσης μια καλή κίνηση.

3. Μην δώσεις στους αγαπημένους σου ανθρώπους πάρα πολλή δύναμη.
Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά αυτό θα είναι το δικό σου φόρεμά, οπότε θα πρέπει να έχεις τον τελικό λόγο σχετικά με την εμφάνιση, την αίσθηση και το στυλ του. Στα ραντεβού σου θυμήσου ότι τα άτομα που επέλεξες να πάρεις μαζί σου είναι εκεί για να στηρίξουν την απόφασή σου και να σε βοηθήσουν στη διαδικασία, και όχι να σε δυσκολέψουν. Ρώτησε τον εαυτό σου πώς αισθάνεσαι πριν ρωτήσεις τη γνώμη τους. Το αν αρέσει ή όχι στους άλλους θα πρέπει να έρχεται δεύτερο. Όταν μια γνώμη έρχεται σε αντίθεση με τη δική σου αναρωτήσου σε ποιον έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη. Να είσαι προσεκτική με εκείνους που λένε τη γνώμη τους πολύ γρήγορα. Οσοι μιλούν σχεδόν αμέσως και πριν σε ακούσουν μπορεί να προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά οι γνώμες τους μπορεί να μπερδεύουν και να θολώνουν την κρίση σου.

4. Παράμεινε ρεαλιστική με τον προϋπολογισμό σου.
Πήγαινε στα ραντεβού με σχέδιο: να παραμείνεις εντός budget. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι ευέλικτη σχετικά με το ποσό που είσαι διατεθειμένη να ξοδέψεις, αλλά έχοντας κατά νου ένα maximum ποσό, θα διατηρήσεις τον συνολικό προϋπολογισμό του γάμου σου υπό έλεγχο. Εξακολουθείς να μην είσαι σίγουρη για το ποσό που πρέπει να επενδύσεις; Ρώτα τον εαυτό σου ποια τιμή θα μετατρέψει το “φόρεμα των ονείρων σου” σε ένα φόρεμα ακατάλληλο για εσένα.

Θυμήσου ότι η τιμή δεν περιλαμβάνει αξεσουάρ, οποιαδήποτε εμφάνιση μετά το γάμο (αν επιλέξεις να αλλάξεις), το πέπλο σου ή το (μετά το γάμο) στεγνό καθάρισμα και συντήρηση του ρούχου. Κράτησε όλα αυτά τα άλλα έξοδα κατά νου όταν αποφασίζεις τι είσαι άνετη να ξοδέψεις σε ένα νυφικό.



5. Αγορές με κίνητρο

Αν αποφασίσεις να χάσεις βάρος πριν από το γάμο σου, επικροτούμε εσένα και την πειθαρχία σου – αλλά το να αγοράσεις ένα φόρεμα με βάση το πώς νομίζεις ότι θα είναι το μελλοντικό σώμα σου, είναι λάθος. Οποιοσδήποτε σύμβουλος που κάνει τη δουλειά του σωστά δεν θα παραγγείλει ένα μέγεθος κάτω με βάση την υπόσχεσή σου να αδυνατίσεις και δεν πρέπει να καν να το διαπραγματευτείς.

6. Μην είσαι ούτε υπερβολικά ανοιχτόμυαλη, ούτε στενόμυαλη
Αν αγαπάς τη μόδα ή έχεις κάνει την έρευνά σου  μπορείς πολύ καλά να ξέρεις τι θέλεις – αλλά η επιλεγμένη σιλουέτα μπορεί να μην δείχνει στο σώμα σου όπως του μοντέλου που την είδες φορεμένη. Ή ίσως έχεις ένα στυλ στο μυαλό σου, μια νοητή εικόνα του νυφικού των ονείρων σου που μπορεί να μην υπάρχει ακριβώς όπως το φαντάστηκες. Από την άλλη μεριά, το να ξεκινήσεις με μηδενική ιδέα για το τι θέλεις θα δυσκολέψει το στόχο σου να βρεις το τέλειο φόρεμα.

Προσπάθησε να μπεις στη διαδικασία επιλογής με ανοιχτό μυαλό, αλλά όχι υπερβολικά. Έχεις απαντήσεις στις βασικές ερωτήσεις που θα σου τεθούν: σου αρέσει μια ογκώδης φούστα; Σου αρέσει η δαντέλα; Τα στράπλες; Ή τα μανίκια; Βασικές περιγραφές σιλουέτας, η εποχή του χρόνου και η αίσθηση του γάμου θα βοηθήσουν τον σύμβουλό σου να σου προτείνει τα καλύτερα στυλ.

7. Λάβε υπόψιν τους εξωτερικούς παράγοντες
Πού και ποιά εποχή του χρόνου παντρεύεσαι; Τι συνήθως σε κάνει να νιώθεις άνετα σε μια επίσημη περίσταση; Απαντώντας στον εαυτό σου όλες αυτές τις ερωτήσεις, θα έχεις ένα πλαίσιο για το πως μπορεί να μοιάζει το φόρεμά σου – και επομένως κάποιες οδηγίες σχετικά με τη σιλουέτα και το στυλ. Θα παντρευτείς σε εκκλησία στην πόλη; Μπορεί να θέλεις να δεις ένα μακρύτερο πέπλο και μια πιο ογκώδη φούστα για να γεμίσεις έναν τόσο μεγάλο χώρο.

Σχεδιάζεις έναν πιο ρουστίκ γάμο σε έναν αχυρώνα, αμπέλι ή εκτός πόλης; Ίσως ένα στυλ με δαντέλα ή τούλι να ταιριάζει με το σκηνικό του γάμου σου. Εξέτασε τις φωτογραφικές στιγμές που θα δημιουργήσεις εκείνη την ημέρα. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου – το “φόρεμα των ονείρων σου” που είχες κατά νου ενδέχεται να μην ταιριάζει πλήρως στην αισθητική του γάμου που σχεδιάζεις.

8. Εάν δεν μπορείς να χειριστείς την custom-made διαδικασία, μην το κάνεις
Για  μια custom δημιουργία η διαδικασία συνήθως είναι η εξής: Πρώτον, αποφασίζεις ότι είσαι πρόθυμη να συνεργαστείς με έναν σχεδιαστή που ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική σου. Στη συνέχεια, θα συναντήσεις τον εν λόγω σχεδιαστή και θα συζητήσεις τον προϋπολογισμό σου, και το επιθυμητό στυλ του νυφικού.

Ο σχεδιαστής σκιτσάρει στη συνέχεια για εσένα (που μπορεί να χρειαστούν πολλαπλές προσπάθειες), προσφέρει ιδέες από ύφασμα και μόλις ληφθούν οι αποφάσεις, δημιουργείται ένα ρούχο σαν μια μακέτα του νυφικού σου, την οποία εσύ και ο σχεδιαστής προσαρμόζετε. Μόνο όταν η μακέτα είναι τελειοποιημένη και έχει εγκριθεί, θα κοπεί το ύφασμα και θα ραφτεί ενώ στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν αρκετές πρόβες μέχρι να καταλήξεις στο φόρεμα των ονείρων σου.

Η διαδικασία είναι μεγάλη, επαναλαμβανόμενη και απαιτεί όραμα, υπομονή και την κατανόηση ότι είναι πιθανό να μην δεις την ολοκληρωμένη γαμήλια εμφάνισή σου λίγο πριν ημερομηνία του γάμου σου. Αν δεν μπορείς να χειριστείς αυτό το επίπεδο αβεβαιότητας και να εμπιστευτείς ολόψυχα τον σχεδιαστή που έχεις επιλέξει να συνεργαστείς καλύτερα να το παραλείψεις. Νύφες με οποιαδήποτε δόση αμφιβολίας, αναποφασιστικότητας, ή αβεβαιότητας δεν είναι κατάλληλες για custom δημιουργίες.

9. Μην αγοράσεις τα πάντα ταυτόχρονα.

Όταν αγοράζεις το γαμήλιο ρούχο σου, ο νυφικός σύμβουλος συχνά συνδυάζει το look που επιλέγεις με ένα πέπλο για να σε βοηθήσει να οραματιστείς την εμφάνιση (και για να κάνει άλλη μια πώληση). Μπορεί ακόμη και να φέρει μερικά κοσμήματα, αξεσουάρ για τα μαλλιά ή ένα ζευγάρι παπούτσια για να σου δώσει μια πραγματική εικόνα για το πώς θα μπορούσες να δείχνεις εκείνη την ημέρα. ΜΗΝ αγοράσεις αυτά τα πράγματα, τουλάχιστον όχι αμέσως.
Πιθανότατα τα αξεσουάρ που σου έδωσαν στο ραντεβού δεν είναι ακριβώς σωστά για το look σου και θα πρέπει να εστιάσεις στη σωστή παραγγελία του φορέματός σου. Πρόκειται να κάνεις μία από τις μεγαλύτερες αγορές μόδας της ζωής σου οπότε έφησε τα υπόλοιπα για αργότερα. Θα σου αποσπάσουν την προσοχή και σου τα δείχνουν μόνο με την ελπίδα ότι το πέπλο και τα κρυστάλλινα αξεσουάρ θα σε κάνουν να νιώσετε περισσότερο σαν νύφη. Εμπιστέψου μας, μπορεί να είναι δελεαστικά, αλλά τα τυχαία αυτά αξεσουάρ μπορούν να περιμένουν.


10. Προσπάθησε να μη δοκιμάσεις πάρα πολλά φορέματα.
Έρχεται μια στιγμή στη διαδικασία επιλογής, όπου ένας αριθμός γίνεται υπερβολικός.  Νύφες που έχουν δοκιμάσει πάρα πολλά φορέματα τείνουν να ξεχνούν εκείνα που πραγματικά λάτρεψαν ή το στυλ που θέλουν να έχει η γαμήλια εμφάνισή τους και η διαδικασία επιλογής γίνεται δύσκολη ως αποτέλεσμα.
Επιπλέον κινδυνεύεις να χάσεις τον ενθουσιασμό του να εντοπίσεις το τέλειο νυφικό για εσένα.
Επιστροφή στο ιστολόγιο